top of page

Joni Takalo

Asiakkuuspäällikkö

Toimittaja, käsikirjoittaja, tuottaja, ääninäyttelijä

Kerro tarina, sillä ne kiinnostavat.

Jokaisella on oma ääni, ja se pitää vain löytää.

Ihmiset viihtyvät tarinoiden parissa, varsinkin silloin, jos ne ovat ihmisläheisesti kerrottu. Havaitsin aikoinaan radio, tv- ja uutistyötä tehdessäni, että tarinat ovat loistavia mielikuvien ja ajatusmaailmojen herättäjiä. Olemmehan me ihmiset kertoneet tarinoita toisillemme jo aikojen alusta saakka. Aina sieltä alkuihmisen leirinuotiolta tämän päivän modernissa asumisympäristössä tapahtuviin illanistujaisiin.

Ääni on mahtava viestintäväline.

Se on ollut osa ihmisen viestintärepertuaaria jo kauan. Vaikka ääni mediana saattoi saada aikoinaan kolhuja television ja internetin myötä, on se viime vuosina nostanut jälleen merkitystään. Tätä ovat olleet auttamassa esimerkiksi podcastien yleistyminen.
Kerro tarina, mutta kerro se niin, että sinä kerrot omat tunteesi ja kokemuksesi ääneen. Silloin olet kiinnostava, olet ihminen ja olet osa tarinaasi.

Markkinointi on jatkumo ja siihen tulee suhtautua siinä mielessä vakavasti, että tällä haavaa yhä useammat yritykset satsaavat oman brändinsä rakentamiseen äänen kautta. Sosiaalinen media tarjoaa loistavat mahdollisuudet saada omalle audiobrändäykselle varsin kätevän levitysalustan.

Ajattelen, että oma tehtäväni on tuoda ihmisten ääni kuuluville ja myös löytää se jokaisen oma ääni.

Collins Group_web_B0098583-Edit.jpg
bottom of page