top of page
Green Buildings

110%

hiilineutraali

Jo toimintamme alussa oli selvää, että tulemme olemaan täysin hiilineutraali yhtiö. Täysi hiilineutraalius on kuitenkin vain ensimmäinen askel: jokaisen, jolla on riittävä kyky pitäisi osallistua hiilijalanjäljen pienentämiseen. Nykyään jokaista hyvitettyä CO²-tonnia kohden hyvitämme 1,1 tonnia CO²-päästöjä, ja tavoitteena on vuoteen 2030-mennessä hyvittää kaikki hiilidioksidipäästöt kymmenkertaisesti.

Ilmastonmuutoksen ehkäisyn lisäksi toimillamme on muitakin etuja: Brasilian sademetsäprojektien ansiosta uhanalaiset eläinlajit saavat lisää elintilaa, ja Etiopian metsityshankkeet tuovat toimeentulon ja koulutusta lähes tuhannelle perheelle.

Lue lisää hankkeistamme, ja ota selvää kuinka sinäkin voit osaltasi olla rakentamassa parempaa tulevaisuutta.

* sata kiloa hiilidioksidia tarkoittaa esimerkiksi Helsinki-Tukholma-Helsinki lentoa, noin seitsemää kiloa naudanlihaa tai reilun viidensadan kilometrin autoilua tyypillisellä bensa-autolla. Tuhat kiloa hiilidioksidipäästöjä syntyy esimerkiksi yhdensuuntaisesta Helsinki-Dallas -lennosta.
(www.carbonfootprint.com)
49621201728_7b9e03827b_k-2.jpg

01

Pontal, Brasilia

Brasilian rannikkosademetsä on yksi maailman hakatuimmista trooppisista metsistä. Sademetsä on paitsi loistava hiilinielu, se on myös monen uhanalaisen eläimen koti. Tässä hankkeessa yhdistyvät niin kasvihuonekaasujen vähentäminen kuin eläinten hyvinvointi, joten projekti on meille erityisen tärkeä. 

 

Hankkeen toteuttaa IPÊ yhteistyössä WeForest-organisaation kanssa.

02

Seret, Etiopia

Uudelleenmetsityshanke, jonka tavoitteena on ennallistaa alueet, joilla ei kasvateta karjaa. Alueet ovat kärsineet pitkään kestämättömästä maataloudesta, hakkuista ja laittomasta hiilituotannosta. Alueen alkuperäisestä metsästä on jäljellä alle 1%.

Ennallistamishanke luo työtä yli 800 perheelle, mutta myös kouluttaa paikallisia kestävään maatalouteen.

Hankkeen toteuttaa WeForest-organisaatio yhteistyössä paikallisten tahojen kanssa.
45260999545_db2d6ae345_k.jpg
Plane on Runway

03

Matkustaminen

Vaikka hyvitämmekin kaikki hiilidioksidipäästöt, ei se tarkoita sitä, että kaikki toimintamme välttämättä tuottaisi hiilidioksidia. Olemme sitoutuneet käyttämään kaikissa yritysmatkoissamme Suomessa junaa, joka on 100% hiilineutraalia. Kiitoksena hiilineutraalista matkailusta meille on nimetty oma ratayhteys.

Lentomatkailussa kumppanimme on SAS, jonka biopolttoaine itsessään vähentää hiilidioksidikuormitusta jopa 80%.

Suurin osa käyttämistämme autoista on joko hybridejä tai täyssähköautoja.

04

Sinäkin voit olla tekemässä parempaa huomista

Se on helppoa: mikäli haluat ryhtyä kuukausilahjoittajaksi, on valittavanasi useita eri vaihtoehtoja, esimerkiksi Trillion Trees -organisaatio tai Carbon Footprint -järjestö. Voit tehdä kestäviä valintoja myös arjessa: matkustamisessa valitse joukkoliikenne ja mahdollisuuksien mukaan biopolttoaine, tai valitse ruokakaupassa asuinpaikkasi lähistöltä tuleva ruoka-aine toiselta puolelta maapalloa kuljetetun sijaan. 

Solidarity
bottom of page