top of page
Hevimessu, alkuperäinen

Mikä ihmeen Hevimessu?

"Nyt on kunnollista!"​

Hevimessu on uuden ajan kirkkokokemus. Messua on järjestetty vuosittain aina vuodesta 2015 saakka, ja messu on kerännyt hurjasti suosiota ympäri Suomea. Ensimmäinen Hevimessu järjestettiin Kajaanissa täydelle kirkolle.

Vaikka yhtyeen nimi on Hevimessu, on genre jo melko kaukana varsinaisesta hevistä. Oikeampi ilmaisu lienee post-progressiivinen pop-core, mutta nimenä Hevimessu on selkeämpi ja ehkä hieman helpompi muistaa.

 

Hevimessun alkuperäisistä jäsenistä ovat jäljellä enää Elisa Korhonen ja Mika Säppi, ja vuodesta 2022 eteenpäin Hevimessussa on heidän lisäkseen mukana Petteri Pääkkönen ja Osmo Saarinen. Suuressa osassa virsistä oman mausteensa mukaan tuo BBC:n sinfoniaorkesteri, jonka orkesteritaustat kuullaan esimerkiksi koko kansan suosikkeissa Suojelusenkeli ja Kahden maan kansalainen.

Suomessa on vuosien varrella nähty useita versioita messustamme. Valitessasi meidät voit olla varma, että saat mieleenpainuvan musiikkikokemuksen.

HEVIMESSU mediassa: https://yle.fi/uutiset/74-20003508

Hevimessu Kajaanissa

Yhtye

ELISA KORHONEN

LAULU

Perustajajäsen Elisa on lapsesta saakka ollut kiinnostunut esiintymisestä ja laulamisesta. Hän aloitti pianotunnit neljävuotiaana, mutta se jäi kymmenen vuoden iässä. Muusikon/laulajan uralle hän sai sysäyksen yläaste-aikaiselta musiikinopettajaltaan, joka kehotti häntä laulamaan luokkansa bändin solistina. “Vaikka tykkäsin laulaa, en tuohon mennessä ollut uskaltanut tehdä sitä yksin yleisön edessä.“

 

Tästä Elisa sai kipinän lähteä opiskelemaan laulua muusikon ammattitutkintoon Kainuun konservatorioon. Sieltä hän jatkoi suoraan Savonian ammattikorkeakouluun musiikkipedagogin opintoihin, josta Elisa valmistui laulunopettajaksi keväällä 2022. 

Muusikon uralla hän on tehnyt paljon bilebändikeikkoja, sekä ollut mukana useissa eri produktioissa ja tutkintobändeissä solistina sekä taustalaulajana. Tällä hetkellä hän toimii aktiivisesti solistina Hevimessussa, akustisessa Trio Hulluttavat-bilebändissä sekä progressiivistä heviä soittavassa Tether-yhtyeessä.

PETTERI PÄÄKKÖNEN

KITARA

MIKA SÄPPI

KOSKETINSOITTIMET

Mika on Hevimessu -yhtyeen perustajajäsen, säveltäjä ja sovittaja. Hänen soittohistoriansa ulottuu aina vuoteen 2005 saakka, jolloin hän aloitti rumpujen soiton. Myöhemmin hän kiinnostui kosketinsoittimista, ja onkin siitä asti soittanut lukuisissa suosituissa projekteissa. Takana on niin konserttisalikiertueita kuin intensiivisiä klubikeikkoja, ympäri Eurooppaa.

Mikan musiikillisia esikuvia ovat progressiivisen metallin suurnimet, kuten Opeth, Dream Theater ja Porcupine Tree. Kiitos äitinsä, jonka levylaatikosta esille kaivettiin aina joko Opethin Orchid -levy tai Porcupine Treen Fear of a Blank Planet. 

Myöhemmin sävellystyöhön on otettu vaikutteita aina nu-metalista pop-musiikkiin. Leikkisästi Säppi kutsuu omaa tuotantoaan post-progressiiviseksi pop-coreksi. Mitä ikinä se tarkoittaakaan, keikalla se selviää.

Säppi soittaa myös muissa yhtyeissä, mm. Vihtahousu ja Orfeuksen Neuvosto.

OSMO SAARINEN

RUMMUT

Osmo soitti rumpuja Celestichaos -progebändissä vuosina 2006-2012. Hän on sen jälkeen soittanut lukuisissa projekteissa niin Suomessa kuin ulkomailla. Takana on niin konserttisalikiertueita kuin klubikeikkojakin, joiden lisäksi hän on soittanut myös teatterimuusikkona. 

    Osmo on Dai Kaht -nimisen vuonna 2013 perustetun avantrock/proge/zeuhl-bändin perustajajäsen. Useita kymmeniä keikkoja on takana, ja kaksi julkaistua albumia, joista toinen on julkaistu ranskalaisen Soleil Zeuhl -levymerkin kautta. Dai Kaht on soittanut festarikeikkoja Suomessa ja Suomen ulkopuolella.

    2020 Osmo liittyi Vihtahousu -nimiseen Ska/punk/heavy/reggae -yhtyeen solistin ja biisintekijän roolissa. Keikkoja on Vihtahousulla kymmenkunta takana ja hän toimii yhtyeen pääsääntöisenä säveltäjänä ja sanoittajana. Kappaleita on syntynyt yli 20.

Nähdäänkö teillä?

Ota yhteyttä, mikäli kiinnostuit messusta.

Kiitos! Palaamme asiaan mahdollisimman pian.

Rider

Tech- ja hospitality rider löytyvät samasta tiedostosta.

HEVIMESSU on osa Collins Group -konsernia.

Hevimessu on osa Collins Group -konsernia
Hevimessun AV-ratkaisut tuottaa avec.
bottom of page